Monostori Éva
Komárom 8.vk

Tisztelt Monostoriak!

Fiatalon kerültem Komáromba, a vegyipari pályát cseréltem közösségire.
Mindig fontos volt számomra a hely, a kötődés, hogy hol és miért is élek itt. Így módszeresen kutattam és tanultam, később pedig alkottam is e helyen. Az első munkahelyem is ide köt, s azóta sem távolodtam el a várostól, e városrésztől. Fiaim már született Monostoriak minden szempontból.
A hely, a város, a városrész értéke, szépsége meghatározó. Ám ennél sokkal fontosabbak az itt élő emberek, az emberi kapcsolatok, közösségek. Népművelőként, közösségfejlesztőként, civilként élethivatásomként is ezt tekintem.

Nem vagyok hibátlan, nem értek mindenhez, de amit csinálok, annak maradandó értékei vannak. Nem csak beszélek dolgokról, hanem amiről beszélek, azt meg is valósítom. S nem csak megvalósítom, hanem fenn is tartom. Ennek legjobb példája a MAG-Ház, s annak közösségi működtetése.
Folyamatosan változó életemben egy valami állandó. Korábban és jelenleg sem élvezem a város vezetésének támogatását. Tehát sem a pozíció, sem a pénz nem motivált soha. Demokrácia, nyilvánosság, közösségi szerep- és felelősségvállalás. Ezekben hiszek. Így nem kötődőm egyik politikai irányzathoz sem, mert nekem nem a ’központi ideológia’, hanem az ügy, az emberek, a közös cél a döntő.

Elszomorít, hogy szeretett lakóhelyem a hajdani ’ékszerdoboz’-ként említett Koppánymonostor miként veszíti el vonzerejét és válik az idegen tőke és pillanatnyi haszon martalékává. Mindeközben se kép, se hang az itt élők felé. Most kell döntenünk, hogy maradjon a homály és a politikai önfényezés, vagy nyitunk egy új lapot.
Az elköteleződéshez az alkotáshoz tehát nem csak pénz kell, hanem elhivatottság, szakértelem és társak. Emberek, közösségek. Nekem ez a legfontosabb, én ebben hiszek.

Miért Monostori Éva?
Miután felkérést és szabad kezet kaptam az engem támogató szervezetektől arra, hogy megkeressem azokat a majdani képviselő-jelölteket, akikkel jól együtt tudok dolgozni a következő képviselő-testületben, olyan jelöltet kerestem Koppánymonostoron, aki helyben lakik, akit mindenki ismer, aki nincs függőségi viszonyban senkitől, így a véleményét nyugodtan vállalhatja és vállalja is, aki egyetért velem abban, hogy a Koppánymonostori Részönkormányzatot vissza kell állítani, a szociális hálót szorosabbra kell fűzni Komáromban és abban is egyetért velem, hogy a jelenleg csak nyomokban létező kulturális életet fel kell éleszteni. Monostori Éva személyében megtaláltam Koppánymonostor esélyes képviselő-jelöltjét, aki az Ipari Park árnyékában egy élhető városrészért fog dolgozni.


8. Választókerület
Áprily Lajos u., Margaréta u., Aranyember u., MÁV 1-es őrház, Bartók Béla u., Móra Ferenc u., Basadomb u., Munkácsy Mihály u., Batsányi János u., Mylan u., Bánki Donát u., Neumann János u., Blaha Lujza u., Páfffy Miklós u., Ciklámen u., Páva köz, Dankó Pista u., Pipacs u., Déryné u., Puskás Tivadar u., Duna sor, Rizling u., Ezerjó u., Rövid u., Fecske-köz, Szabó tanya, Fürdő u.. Székely Bertalan u., Gólya köz, Szinyei Merse Pál u., Görgei Artúr u., Szőlo-köz, Hajóvontató part, Szőlő sor, Hermán Ottó u., Takáts Sándor u., Hold u., Tamási Áron u., Irinyi János u., Téltemetö u., Jászai Mari u., Tolma vezér u., Kodály Zoltán u., Tuba János u., Kop-pányvezér út 1-117 páratlan oldal, Viola köz, Koppányvezér út 2-80 páros oldal, Viza u., Kölcsey Ferenc u., Vízimolnár u., Krivácsy József u.. Zsák utca, Balassi Bálint u., Koppányvezér út 121-től páratlan oldal, Csendes u., Levél u., Csónak köz, Mandula u., Erdész u., Mikszáth Kálmán u., Erdő u., Radnóti Miklós u., Esze Tamás u., Rezeda u., Fenyves u., Szunyogvár u., Gyanta u., Tábor u., Határ u., Toboz u., Hiszek Nándor u., Tulipán u., Homok u., Ulánus u., Honvéd u., Újszállás puszta, Horgász köz, Újszállás út, Kacsóh Pongrác u, Váci Mihály u, Károly Mihály u, Vasvári Pál u, Kiserdő u, Vendéglő u, Koppányvezér út 84-től páros oldal, Zemplén Géza u.


 K.M.R.M. Egyesület