Balla István
Komárom 3.vk

Tisztelt Hölgyem, Uram!

1973 óta komáromi lakos vagyok. Közel 40 évet laktam a régi Csillag lakótelepen. Pár évvel ezelőtt költöztem a Lajta utcába. Az általános és középiskolai tanulmányaim befejezését követően angol-német szakos tanári diplomát szereztem. 2000 óta tanítok a helyi szakgimnáziumban, közismertebb nevén a SZIXI-ben.

Számomra fontos, hogy egy modern oktatási rendszerben a XXI. századnak megfelelő környezetben és tananyaggal készíthessük fel a diákokat a kor kihívásainak. A jelenlegi oktatási rendszer torz, a mindenkori politikai döntés mindent felülír. Komáromnak jelenleg egyetlen közoktatási intézménye sincs saját kezében, a mára már kudarcot vallott központosításnak köszönhetően. A városvezetés megfelelő eszközökkel ennek ellenére sokat segíthetne. Megfelelő, hasznos továbbképzések szervezése helyi szinten. A kulcskompetenciák fejlesztése, anyanyelvi tanárok fogadása, cserediák programok a testvérvárosokkal, helyben maradást ösztönző programok bevezetése.

Fontos szerepet játszik életemben a sport. Városunkban a sportnak sokkal nagyobb hangsúlyt kellene kapnia a jelenlegihez képest. Itt nem a futballra gondolok. Ehhez természetesen elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra megteremtése. Biztonságos kerékpárutak kialakítása, holland mintára kerékpárbarát város megteremtése. A gát sportcélú hasznosítása, a gyógyfürdő bérleteseinek jelentős számú növelése.

Sokfelé jártam a világban, s mélyen megvetem a korrupciót. Hiszem, hogy ebben a városban sokkal több lehetőség rejlik. Nem soha meg nem térülő látszatberuházásokra van szükség, hanem az érintettekkel történő konzultációt követően valós, észszerű beruházásokra lehetőség szerint helyi vállalkozók bevonásával.

Miért Balla István?
Miután felkérést és szabad kezet kaptam az engem támogató szervezetektől arra, hogy megkeressem azokat a képviselő-jelölteket, akikkel jól együtt tudnék dolgozni a következő képviselő-testületben, olyan jelöltet kerestem az Ön körzetében, akit sokan ismernek, aki a véleményét nyíltan vállalja, aki egyetért velem abban, hogy a város jövője szempontjából kulcskérdés a fiatalok elvándorlásának megállítása. Balla István egy a FIDESZ-ből kiábrándult, több nyelven beszélő tanárember, akitől nem idegen tüntetések színpadán kiállni az általa képviselt értékekért. Jó szívvel ajánlom a figyelmébe Balla Istvánt, az Ön körzetének esélyes képviselő-jelöltjét.


3. Választókerület
Bástya köz, Ghyczy Kálmán utca, Bem József utca, MÁV 49-es őrház, Csillag lakótelep, Táncsics Mihály utca 79-től páratlan oldal, Erőd körút, Várfal utca, Beöthy Zsolt utca, Liget köz, Czuczor Gergely utca 13-tól folyamatos, Mártírok útja 14-től páros oldal, Dam¬janich János utca, Munkás köz, Erdélyi utca, Sport utca 32-től páros oldal, Felvidéki utca, Táncsics Mihály utca 16-tól páros oldal, Jedlik Ányos utca, Táncsics Mihály utca 27-75 páratlan oldal, Lajta utca


 K.M.R.M. Egyesület